Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için,
İhtiyaç Listesi
200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı)
125 gr tereyağı (soğuk)
2 yumurta sarısı
60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı)
60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı)
Yarım tatlı kaşığı tarçın
İç Harcı:
3/4 su bardağı kayısı marmelatı
1 yumurta akı
Hazırlanışı:
1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim.
2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim.
3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim.
4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2'ye bölelim. Parçaları üst üste koyup avuç içimizle bastıralım tek hamur haline getirelim ve tekrar 2'ye bölüp aynı işlemi 7-8 defa tekrarlayalım.
Bu şekilde yapmamızın sebebi hamurun pişince gevrek kalması için yapısındaki gluteni ortaya çıkarmamak.
5) Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20-25 dakika dinlendirelim.
6) Hamurun yarısını buzdolabından çıkarıp merdane ile yarım cm. kalınlığında yuvarlak veya kare şeklinde açalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
7) Önceden ısınmış 180 C fırında üzeri hafif kızarana dek yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
8) Fırından tepsiyi çıkaralım ve tartın hafif ılıyınca üzerine kayısı marmelatını sürelim.
9) Buzdolabından hamurun kalan kısmını çıkaralım ve yumurta akıyla karıştırıp mikserle çırpalım.
10) Sıkma torbasına veya yoksa herhangi bir poşeti delip tartın üzerine istediğimiz şekilde sıkalım.
11) Tekrar fırına koyup üzeri kızarana dek yaklaşık 20 dkk pişirelim.
12) Soğuyunca dilediğimiz şekilde dilimleyelim, isterseniz pudra şekeri de serpebilirsiniz ama marmelatınız yeterince tatlıysa gerek olacağını sanmıyorum.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder