Ana içeriğe atla

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz.
Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.

Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket cici bebe bisküvisi
Meyveli kısmı:
3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım
3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz)
2-3 çorba kaşığı dişe kırık ceviz (parçalar dişe gelecek şekilde olsun)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Yumurta sarıları, şeker, süt, nişasta, un ve vanilyayı çırpıcı tel ile karıştıra karıştıra ocağa alıp pişirelim.
2) Muhallebi kıvamı alıp istediğimiz kıvama gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım ve ara ara kabuk tutmasın diye karıştıralım.
3) O soğurken elmalı harcımızı hazırlayalım. Elmamızı soyup küp küp minik parçalara doğrayalım. Üzerine limon suyunu gezdirelim ki kararmasın.
4) Ocakta şeker ve elmaları soteleyelim, kıtırlığı gitsin biraz yumuşasın.
5) Ceviz ve tarçını da ekleyelim ve sotelemeye devam edelim. Tadına bakın mutlaka, yumuşaklığına damağınız karar versin:) Ben orta ateşte toplamda 3-4 dakika soteledim. İstediğiniz yumuşaklığa gelince ocaktan alabilirsiniz.
6) Magnolia pudingimiz soğudu. Bu sırada 1 paket süt kremasını 2-3 dakika mikserle en yüksek devirde çırpalım ve pudingle karıştırarak 1 dakika daha çırpalım.
7) Büyük bir borcama veya kaselere sırasıyla bisküvi, puding, meyve, bisküvi, puding  ve bisküvi+tarçın olarak dizelim. Kaselerde yapıyorsanız iki kat meyve de dizebilirsiniz.
8)Buzdolabında en az 3 saat soğutalım ve kaşıkla düz tatlı tabaklarına servis edelim.

Servis önerisi: Bir top dondurma ile lezzeti ikiye katlayabilirsiniz:)

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor: İhtiyaç Listesi: 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı tereyağı 160 gr çikolata 8-9 tatlı kaşığı Nutella 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı) Bir fiske tuz Hazırlanışı: Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım! Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz. Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu

Portakal Ağaçları İçinde Kahvaltı

Bu haftasonu sizlere tatlı yapamadım, onun yerine mis gibi bir kahvaltı mekanı paylaşıyorum. Mersin'e arabayla 15 dakika uzaklıkta bulunan Çavak Köyü'nde tertemiz havası ve yeşillikler içinde kahvaltı yapabileceğiniz, malzemeleri taze ve %100 doğal olan bu şirin yerimizin adı 'Irmak Restaurant'. Mersinli arkadaşlarımın yanısıra başka şehirlerde oturan takipçilerimin de yolu bir gün oralara düşerse mutlaka uğramasını tavsiye ediyorum. Şimdi gelelim fotoğraflara ve detaylar hakkındaki yorumlara:) 3 dakika içinde donatılan masamızda bir kuş sütü eksikti! Her şey son derece temiz, lezzetli ve en önemlisi de tazeydi. 6 kişi gitmemize rağmen çeşit o kadar fazla ve porsiyonlar büyük olduğu için sofradakileri bitiremedik, üstelik ben önden bir posta yiyip 2.temiz tabağa geçtiğim halde :) Şimdi masadaki yiyeceklerin bir kısmından bahsedeyim... Taze sıcacık pide ve yufka ekmeği ile yaptığımız kahvaltıya demlikte kocaman bir çaydanlık eşlik ediyor. (Çayları ben do

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *