Ana içeriğe atla

Muzlu ve Çikolata Parçalı Muffin


Dünyanın en güzel malzemelerini bir araya getirdim! Muz, çikolata, ceviz, tarçın daha ne olsun:) Bu güzel muffinler görünüşünde çok belli olmasa da iki katmandan oluşuyor yani muz dışında bu saydığım malzemeleri arasına ve en üstüne serpiyoruz, hafif karamelize olmalarını sağlıyoruz.

Aşağıdaki ölçülerden-muffin kalıbının büyüklüğüne bağlı olarak değişeceğini düşünürsek-ortalama 16-18 adet muffin çıkıyor. 

İhtiyaç Listesi:
Hamuru için:
1.5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu kullanın)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı şeker
60 gr tereyağı (yaklaşık yarım paket)
1 yumurta
1.5 su bardağı muz püresi (Yaklaşık 3 küçük Anamur muzu)
3 yemek kaşığı yoğurt (çok sulu kısmından olmasın)

Üstü ve arasının karamelize olması için:
1/2 yemek kaşığı tarçın
1/4 su bardağı esmer şeker 
3/4 su bardağı ufak parçalara ayrılmış çikolata (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı ufak parçalara ayrılmış ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Fırınımızı 220 Cye ayarlıyoruz. Bir kapta kuru malzemeleri yani unu, kabartma tozu, karbonatı, vanilyayı, tarçını, tuzu harmanlıyoruz. Tabi ki unu elemeyi unutmayalım. Muzu blender'da çekiyoruz. Başka bir kapta ara ve üstü için olan tüm malzemeleri (tarçın, esmer şeker, çikolata ve cevizi karıştırıyoruz) 

 Bir diğer kapta ise tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz yumurtayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Yoğurdu ve püreyi ekleyip düşük devirde birbirlerine karışmalarını sağlıyoruz. Son olarak unlu karışımı da ekleyip mikseri bir kenara bırakıp spatula ile birkaç kez karıştırıp kalıplara 1'er kaşık koyuyoruz. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyip yeniden hamur koyup en üste yine çikolatalı karışımdan serpiyoruz. Fırına verip 5 dakika 220 C'de daha sonrak 15-20 dakika 180 C'de pişiriyoruz.

Not: Dilerseniz fotoğrafların üzerine tıklayıp daha büyük ve net şekilde yapılış aşamalarını görüntüleyebilirsiniz.

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Cevizli ve Üzümlü Tam Buğday Ekmeği

Benim gibi içi malzeme bakımından zengin, yoğun dokulu ve doyurucu ekmekleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Dilerseniz içindeki üzüm ve ceviz yerine farklı kuru yemişler de ekleyip çıkarabilirsiniz. Ortalama 10-12 dilim ekmek için, İhtiyaç Listesi: 225 gr un (ben yarısı tam buğday yarısı beyaz un kullandım) 175 ml ılık su 1.5 çay kaşığı kuru maya Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya erimiş tereyağı Yarım su bardağı ceviz (irili ufaklı kırılmış) Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Hazırlanışı: 1) Kuru üzümleri su dolu bir kasede bekletelim, yumuşasın. 2) Un ve tuzu harmanlayalım. 3) Yağı da ekleyip karıştıralım. 4) Suyu ve kuru mayayı ekleyip yoğuralım veya mikserin hamur çırpıcısı ile karıştıralım. 5) Hamur toplanınca ceviz ve üzümleri ekleyip karıştıralım. 6) Kabın ağzına streç naylon geçirip 1 saat mayalanmaya bırakalım. 7) Hamura elimizle ekmek şekli verip yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz kalıba da dökebilirsiniz.

Çikolatalı Vişneli Tart

Biliyorum çikolatayı çok seviyorsunuz... MSA'da tart haftasından bir tarif daha:) Portakallı pie 'a nispeten daha kolay. Dilerseniz vişne yerine frambuaz da kullanabilirsiniz. Hayal gücümüzü kullanalım ki gelişsin! 18 cm çapında kalıp için (8 kişilik) İhtiyaç Listesi: Tart kısmı için: 200 gr un (1.5 su bardağından 1 parmak eksik) 130 gr tereyağı (soğuk) 1 yumurta sarısı 20 gr toz şeker (2 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı su İç Dolgusu için: 150 ml süt kreması 200 gr sütlü çikolata (minik parçalara ayrılmış) 40 gr tereyağı 1 yumurta sarısı 1 yumurta 100 gr vişne (suyu süzülmüş) Hazırlanışı: 1)  Tart kısmını hazırlayıp ön pişirme yapacağız. Bunun için un ve tereyağını parmak uçlarımızla ufalayarak crumble (minik kırıntılar) haline getirelim. Büyük tereyağı parçaları kalmamalı. Sonra şekeri de ilave edip parmak uçlarımızla ufalayalım. Crumble metodunu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=ZQM5cxLczy0 2) Yumurta sarısı

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *