6 Şubat 2014


Yine bir enerji deposu ile karşı karşıyasınız:) Benim gibi fındık ezmesine bayılıyorsanız bu kurabiyelere de bayılacağınız kesin. İçi hafif yumuşak, dışı kıtır ve ağızda dağılan bir yapısı var. 

24-25 adet ağızda dağılan mis kokulu fındık ezmeli kurabiye için;

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta akı
2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday kullandım)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı fındık ezmesi (ben Fiskobirlik marka kullandım)
Yarım su bardağı robotta çekilmiş fındık
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Fırını 170 C'ye ayarlıyoruz. Derin bir kapta tereyağı, fındık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Şekerlerden ses gelmeyene dek çırpalım. 

Başka bir kapta unu, vanilyayı ve tarçını eliyoruz ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir noktadan sonra çırpılmayacak hale gelecek. Elimizle hamur yapıp en son minik parçalara ayrılmış fındığı da ekleyip kurabiyemize şekil verme işlemine geçiyoruz. 

Top top yaptığımız hamurların üzerine hafifçe bastırıyoruz. 8-10 dakika pişirip, fırından alıp soğuk ızgara telin üzerinde soğutuyoruz. Fırından çıktığında yumuşak, pişmemiş gibi gelebilir ama soğudukça düzeliyor merak etmeyin:) Son olarak 1 bardak muzlu süt ile birlikte afiyetle midemize indiriyoruz.

Bon appetit!
Aşamalar:




0 yorum:

Yorum Gönder