Ana içeriğe atla

Cevizli Çikolata Parçalı Kurabiye

Bu kurabiye içi yumuşak ve ağızda dağılan cinsten, eğer yediyseniz Starbucks Misto Cookie'ye benziyor diyebilirim. Ben biraz farklılık olsun diye içine ceviz de ekledim. Sabah kahvaltıda çay/kahvenin yanına yakışacak türden:)
Ben çok şekerli sevdiğimden aşağıdaki kadar kullanıyorum, hamurun tadına bakarak siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı esmer şeker
1 su bardağından biraz az toz beyaz şeker
2 yumurta
1 paket (125 gr) tereyağı 
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
ceviz
çikolata

Hazırlanışı:
Tereyağı, şeker, yumurta, vanilya, kabartma tozunu 3 dakika kadar çırpalım. Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim ve mikser artık çırpamayacağı için spatulaya geçelim. Minik parçalara getirdiğimiz cevizleri ve çikolatayı ilave edip 1 kaç tur karıştıralım ve buzdolabından 2-3 saat dinlendirelim.

Şimdi elde ettiğimiz hamur ele yapışan cinsten, bu yüzden kaşık yardımıyla top top halde, yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine bastırıp yassılaştırmaya gerek yok pişerken yayılacaklar.




Önceden 200Cde ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirelim. Fırından çıktığında hafif sarı-pembe renkte ve üzerine bastırdığınızda yumuşak olmalı. Tepside 3-4 dakika soğutmaya bırakalım ve tepsiden alalım, servis edelim.

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Fındık Ezmeli Kurabiye

Yine bir enerji deposu ile karşı karşıyasınız:) Benim gibi fındık ezmesine bayılıyorsanız bu kurabiyelere de bayılacağınız kesin. İçi hafif yumuşak, dışı kıtır ve ağızda dağılan bir yapısı var.  24-25 adet ağızda dağılan mis kokulu fındık ezmeli kurabiye için; İhtiyaç Listesi: 1 yumurta akı 2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday kullandım) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (ben Fiskobirlik marka kullandım) Yarım su bardağı robotta çekilmiş fındık 3/4 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Fırını 170 C'ye ayarlıyoruz. Derin bir kapta tereyağı, fındık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Şekerlerden ses gelmeyene dek çırpalım.  Başka bir kapta unu, vanilyayı ve tarçını eliyoruz ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir noktadan sonra çırpılmayacak hale gelecek. Elimizle hamur yapıp en

Cevizli ve Üzümlü Tam Buğday Ekmeği

Benim gibi içi malzeme bakımından zengin, yoğun dokulu ve doyurucu ekmekleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Dilerseniz içindeki üzüm ve ceviz yerine farklı kuru yemişler de ekleyip çıkarabilirsiniz. Ortalama 10-12 dilim ekmek için, İhtiyaç Listesi: 225 gr un (ben yarısı tam buğday yarısı beyaz un kullandım) 175 ml ılık su 1.5 çay kaşığı kuru maya Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya erimiş tereyağı Yarım su bardağı ceviz (irili ufaklı kırılmış) Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Hazırlanışı: 1) Kuru üzümleri su dolu bir kasede bekletelim, yumuşasın. 2) Un ve tuzu harmanlayalım. 3) Yağı da ekleyip karıştıralım. 4) Suyu ve kuru mayayı ekleyip yoğuralım veya mikserin hamur çırpıcısı ile karıştıralım. 5) Hamur toplanınca ceviz ve üzümleri ekleyip karıştıralım. 6) Kabın ağzına streç naylon geçirip 1 saat mayalanmaya bırakalım. 7) Hamura elimizle ekmek şekli verip yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz kalıba da dökebilirsiniz.

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *